newsdeskPIMAls je ooit aan investeren in medewerkers hebt gedacht is dit het moment om in actie te komen!
Met het verhogen van pensioenleeftijden, de toenemende druk op de arbeidsmarkt en de toenemende eisen die aan medewerkers worden gesteld, is duurzame inzetbaarheid van medewerkers een actueel thema.

Onder duurzame inzetbaarheid wordt verstaan het productief, gemotiveerd en gezond houden van werknemers om hen in staat te stellen tot aan pensionering binnen of buiten de organisatie te blijven werken. Dit vereist een optimale fit van het menselijk kapitaal (kennis, vaardigheden, gezondheid en persoonlijkheid) van de werknemers met de vraag op de arbeidsmarkt, zowel nu als in de toekomst. Dit kan bijvoorbeeld worden bereikt door (preventieve) maatregelen op het gebied van management en organisatie van het werk, personeel en gezond en veilig werken. Werkgevers kunnen hun medewerkers behouden en versterken door hen uit te blijven dagen en eigenaarschap en zelfontplooiing te stimuleren. Verzuim kan op deze manier worden tegengegaan en de persoonlijke effectiviteit en medewerker tevredenheid kunnen verhoogd worden. Het effect is bovendien dat werknemers gemakkelijk inzetbaar zijn en daarmee vergroten ze hun kansen op werk. Het zorgt voor blijvende arbeidsparticipatie met toegevoegde waarde voor alle betrokkenen.

Om duurzame inzetbaarheid te stimuleren heeft de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het budget in de ESF pot voor Duurzame Inzetbaarheid bedrijven/instellingen (ESF 2014-2020) verhoogd naar 36 mln.
Deze subsidie kan alleen worden aangevraagd voor projecten die primair gericht zijn op het investeren in medewerkers, dat wil zeggen project die gericht zijn op motivatie en gezondheid van medewerkers en of teams in organisaties.

Er zijn verschillende trajecten via PIM denkbaar die voor ESF subsidie in aanmerking komen, zoals:
• HR-scan (om de duurzame inzetbaarheid vast te stellen)
• Medewerkersloyalityeitsonderzoek (meten van loyaliteit en tevredenheid van medewerkers)
• Verzuimtrainingen (om adequaat in te spelen op het verzuim binnen de organisatie door leidinggevenden)
• HR-consultant (onze HR-professionals die uitstekend kunnen adviseren over verzuim, motivatie, inzetbaarheid etc.)

In de ESF-regeling Duurzame Inzetbaarheid voor bedrijven is vastgelegd dat alléén de kosten van een adviseur voor het opstellen van een advies of het begeleiden van de implementatie van dat advies subsidiabel zijn.
Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

button ESF info button ESF stappenplan

Deel via social media

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn