Dan Price (what’s is a name?), de directeur van het in Seattle gevestigde Gravity Payments heeft flink ingeleverd op zijn salaris om zijn slechts betaalde werknemers een forse loonsverhoging te kunnen geven. Al maanden worstelde hij met het feit dat de salarissen in zijn bedrijf zo ver uit elkaar lagen. Hij kreeg het idee nadat hij een artikel over geluk gelezen had, waarin stond dat voor mensen die minder dan $ 70.000 per jaar verdienen, extra geld een enorm verschil maakt in hun leven.

Hij besloot daarop om er in 3 jaar tijd voor te zorgen dat iedereen in zijn bedrijf minimaal een salaris van $ 70.000 per jaar krijgt, ongeacht de functie. Voor sommigen betekent dit een verdubbeling van hun salaris.
“ De marktprijs voor mij als een CEO is, vergeleken met een gemiddeld persoon, belachelijk, het is absurd”, zei hij. De salarisverhoging wordt dan ook voor een deel betaald door zijn eigen salaris van bijna $ 1 miljoen naar $ 70.000 te verlagen en zal verder uit de winst gefinancierd worden.

Bron: New York Times

Reactie van Pim: het draait om durf, lef, moed en betrokkenheid. Elementen die in het True Leadership Programme worden gedeeld en vertaald naar de dagelijkse praktijk. Niet dat we daarna allemaal een modaal inkomen genieten, maar het idee alleen!

Deel via social media

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn