organisatiecultuur smallDe organisatiecultuur is het ‘hart’ van de organisatie en kenmerkt door het gedrag van medewerkers. Dit (onzichtbare) gedrag is bepalend voor het succes van de organisatie. Pim kan de organisatiecultuur inzichtelijk maken en een concreet verandertraject bieden.

De filosofie van PIM is gebaseerd op:

  • Passie (het DNA)
  • Ambitie (de beste willen zijn/het willen)
  • Lef (durf te ondernemen, neem risico’s).

Voor het onderzoek naar uw organisatiecultuur maakt PIM gebruik van het Organization Culture Performance - model (OCP). Voor meer informatie over het OCP-model download het onderzoek naar de relatie tussen organisatiecultuur en performances. 

Dit onderzoek heeft vastgesteld dat er vijf belangrijke factoren zijn, die de organisatiecultuur beïnvloeden, namelijk klantgerichtheid, leiderschap, communicatie, inrichting van de organisatie en de visie op mensen (HR-beleid). Deze vijf factoren bewegen allemaal in dezelfde richting: positieve of negatieve cultuur. En met die richting wordt ook het succes van de organisatie bepaald (betere of mindere resultaten). Benieuwd hoe u de organisatiecultuur in beweging kunt krijgen, klik hier voor meer informatie.

organisatiecultuur200px     ocultuurbeweging200px     button cultuurscan